Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

YÜREĞİR BELEDİYESİ ADANA’DA YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ ADANA’DA YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ ADANA’DA YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

YÜREGIR BELEDIYESI ADANA’DA YINE BIR ILKE IMZA ATTI

BINLERCE ADANALI ARABADA SINEMA KEYFI YASADI

Sanatin ve sinemanin baskenti Adana’da Yüregir Belediyesi’nin düzenledigi ‘Arabada Sinema Günleri’ etkinligi yogun ilgi gördü. 3 gün süren etkinlikte binlerce Adanali araçta sinema keyfi yasadi.

Yüregir Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsaminda sinemaya gidemeyen vatandaslar için Millet Bahçesi'nde nostaljik arabada sinema etkinligi düzenlendi. Etkinlige Adanalilar yogun ilgi gösterdi. Dev ekranda yapilan gösterimde sinemaseverler, araçlarindan inmeden film izledi. Belediye çalisanlari ise film izleyen vatandaslara ücretsiz olarak patlamis misir, çekirdek, gazoz ve limonlu dondurma ikram etti.

3 GÜN BOYUNCA SINEMA KEYFI

Ilk gün ülkemiz ve dünya spor tarihine adini altin harflerle yazdiran efsanevi halterci Naim Süleymanoglu’nun hayat hikayesini konu alan ‘Cep Herkülü Naim’ filmini izleyen Adanalilar milli duygularin ön plana çiktigi sahnelerde korna çalip selektör yaparak duygusal anlar yasadi. 2’nci gün arabesk müziginin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini anlatan, bazi önemli sahneleri Yüregir’de çekilen ve Adanali sanatçi Sahin Kendirci’nin de rol aldigi ‘Müslüm’ filmi gösterildi. Film öncesi Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Sahin Kendirci ile birlikte sinemaseveleri selamladi. Filmde yer alan Müslüm Gürses sarkilarina araçlarinin farlarini açarak kornalari ile eslik eden Adanalilar Adana sarkilarina da gönüllerince eslik etti. Etkinligin son gününde sinemaseverler Kore Savasi'nda yasanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye tasiyan ‘Ayla’ filmini izledi.

SEHIDIN EMANETINE MAKAM ARACINI GÖNDERDI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Silopi'de sehit düsen polis memuru Hilmi Bardakçi'nin oglu Talha Bardakçi ile yürüme engelli olan Berfin Toka'yi makam aracini yollatarak evlerinden aldirdi. Sehit çocugu Talha Bardakçi ve yürüme engelli Berfin Toka, filmi makam aracinda Baskan Kocaispir ile birlikte izledi.

NOSTALJIK ARABALARI ILE GELDILER

Adanalilarin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte sosyal mesafe kurallarina uyularak her gün yaklasik 250 araç alana alindi. Çevreye rahatsizlik verilmemesi için sinema filminin sesi kapali devre radyo yayini ile araç içinden dinlendi. Etkinlige ‘klasik’ arabalariyla katilan bazi Adanalilar ise renkli görüntüler olusturdu.

BASKAN KOCAISPIR: “ÇOK GÜZEL BIR ETKINLIK OLDU”

Adana’da bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Sinemaya çok merakliyim, gençligimden beri severim. Bir sözümüz vardi. Bu yaz Adana’da yazlik sinema günlerini baslatacaktik.  Fakat pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldik. Böyle olunca biz de arabada sineme günlerini baslatalim istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Binlerce Adanali sosyal mesafe kurallarina uyarak muhtesem bir sinema keyfi yasadi. Millet bahçemizde alanimiz her gün doldu tasti. Bizi yalniz birakmayan Adanali hemsehrilerime ve özveri ile çalisan mesai arkadaslarima çok tesekkür ediyorum.” dedi.

‘Araba’da Sinema Günleri’ etkinligi ile 3 gün boyunca doyasiya sinema keyfi yasayan Adanalilar Baskan Kocaispir ve ekibine tesekkür etti.

 

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli